Kalendar događanja

Program sezonskih gastronomskih događanja u restoranu „Bellevue“ osmišljen je na način da gostima pruža uživanje u izvornim i autohtonim specijalitetima, tako da sa sobom ponesu djelić Hrvatske kojeg će se uvijek rado sjećati.

Svaki gastronomski događaj, uz posebni jelovnik autohtonih jela, prati i uređenje restorana u ozračju događanja.

 

01.04.-15.05 – FESTIVAL DIVLJIH ŠPAROGA
15.05.-01.06 – DANI ISTARSKOG TARTUFA
01.06.-15.09 – DANI MEDITERANSKE KUHINJE I SPECIJALITETA KUĆE
15.09.-10.10 – FESTIVAL VRGANJA
10.10.-25.10 – FESTIVAL LOVRANSKIH MARUNA
25.10.-05.11 – DANI SLAVONSKE KUHINJE

DANI LOVRANSKIH MARUNA

Maruni su vrsta pitomih kestena, čije je prirodno stanište na Opatijskoj rivijeri, podno obronaka Učke, posebice oko Lovrana. U odnosu na obične kestene, maruni su veći, svijetliji, njihova ljuska se lakše odvaja i puno su slađi. Zbog svoje vrhunske kvalitete, maruni su još u 17.-om stoljeću predstavljali jedan od vodećih izvoznih proizvoda ove regije. U razdoblju kad se odžava „Marunada“, Lovran je u potpunosti u znaku maruna i proizvoda od maruna. Pećeni maruni, kolači i torte, palačinke, kesten-pire, gulaš od maruna, pita sa marunom......... su samo neka od raznih maštovitih jela od maruna u kojima možete uživati u našem gourmet Restaurantu Bellevue za vrijeme „Dana lovranskih maruna“

DANI VRGANJA

Vrganj ili kako ga još zovu „kralj šume“, je jestiva gljiva koja raste u bjelogoričnim i crnogoričnim šumama. Raste na proplancima i sunčanim obroncima prekrivenim mahovinom. Vrganji su jedne od najkvalitetnijih gljiva koje su prepoznatljive po debelim bijelim stručkom i prijatnim svježim mirisom mesa. Preprema se svjež, pohan, sušen, ali i ukiseljen sa raznim začinima u ulju. Svojim maštovitim kreacijama želimo vam približiti ovu autohtonu namirnicu na zanimljiv i reprezentativan način.

DANI ISTARSKOG TARTUFA

Tartuf predstavlja istinsku deliciju i pravi je dragulj za sladokusce. Ova osebujna gljiva specifična okusa i mirisa savršeno se isprepliće sa mnogim jelima oplemenjujući ih posebnim guštom. Tartufe su poznavli još stari Egipćani, a legenda govori da imaju afrodizijačka svojstva. Rastu ispod zemlje i stoga se pronalaze isključivo uz pomoć posebno dresiranih pasa ili svinja. Dvije najznačajnije vrste su bijeli (Tuber magnatum) i crni tartuf (Tuber melanosporum). Najbogatija nalazišta tartufa mogu se naći u magičnoj Istri te njezinoj motovunskoj šumi i okolici. Posjetite nas u našem gourmet restaurantu Bellevue, osjetite mističnu moć istarskog tartufa, kroz delicije i specijalitete koje smo za vas pripremili.

DANI ŠPAROGA

Šparoga - hrana, lijek, afrodizijak Tijekom ožujka, travnja i svibnja uživajte u maštovitim, ukusnim i mirisnim delicijama spravljenim na bazi kvarnerske samonikle šparoge, od najpoznatijih fritaje, juha, domaćih tjestenina i rižota, preko vještih kombinacija s mesom i ribom. Šparoga je jedna od najcjenjenijih samoniklih kultura koje uspijevaju na našem kvarnerskom podneblju, a bere se od sredine ožujka do konca travnja. Raste na teže dostupnim mjestima, često u zaklonu bodljikavog grmlja, pa su preduvjeti za njeno branje oko sokolovo, čelična volja i spremnost na pokoju ogrebotinu. Poznato je da je šparoga čuvar zdravlja i nutritivno gledano, vrlo uravnotežena namirnica, ali ne treba zanemariti ni činjenicu da se ova čudesna biljka od davnina smatra afrodizijakom zbog visokog udjela vitamina E koji se često spominje kao vitamin plodnosti. Divlje šparoge sadrže svu punoću gorkastog okusa pa će sljubljene uz svježe autohtone namirnice izazvati pravu eksploziju aroma za znalačko nepce.

DANI MEDITERANSKE KUHINJE I SPECIJALITETA KUĆE

Mediteransku kuhinju odlikuje raznolikost okusa, mirisa i boja, te je karakteristična za našu obalu. Zbog načina pripreme i namirnica koje koristimo u pripremanju jela, ona spada u najzdraviju kuhinju svijeta. Neke od karakterističnih namirnica za mediteransku kuhinju su riba, plodovi mora, lagana mesa, maslinovo ulje, limun, smokva, rajčica, tikvice, tjestenine, te od začina ružmarin, origano, bosiljak i metvica. Posjetite nas u restoranu „Bellevue“ i uživajte u spoju mediteranske kuhinje spravljene od autohtonih namirnica, naših delicija i specijaliteta, na predivnoj terasi uz samo more. To je to, dobar tek!

Dani Hrvatske nacionalne kuhinje

Hrvatska je zemlja nadaleko poznata po svojoj vrhunskoj i cijenjenoj nacionalnoj kuhinji. Izvornoj autohtonoj hrvatskoj kuhinji, u nasljedstvo su ostali detalji kultura i tradicija stranih naroda, koji su tijekom povijesti, obitavali na našim prostorima, te na taj način doprinjeli njezinoj prepoznatljivosti i svjetskom glasu. Svaka hrvatska regija ima specifičnu kuhinju, pa se tako u krajevima uz obalu lako raspoznaje mediteranski “ štih „ sa primjesama talijanske i francuske kuhinje. U kontinantalnom sjevernom djelu osjeća se utjecaj njemačke, austrijske te mađarske kuhinje, dok je gastronomija istočne regije slična turskoj kuhinji. U nastojanju da iskusite djelić onog što su kao tradicionalno naslijeđe ostavili Grci, Rimljani, Iliri te drugi narodi na našem području, osmislili smo ponudu kojom ćete dotaknuti prošlost te osjetiti i spoznati duh izvorne, nacionalne hrvatske kuhinje.

Budi uvijek u tijeku! Prijavi se na naš newsletter
* Klikom na prijavi se prihvaćam opće uvijete slanja newslettera

 

Hotel Villa Schubert

Primorska 16
51414 Ičići,
Croatia
+385 51 291 777
info@villa-schubert.com